A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Відбулася чергова сесія Мартинівської сільскої ради

Дата: 12.03.2021 15:40
Кількість переглядів: 1074

 

 

 Фото без опису 12 березня відбулось пленарне засідання чергової V сесії сільської ради восьмого скликання, яке провів сільський голова Віктор Котенко. У роботі зібрання взяли участь 21 депутат сільської ради (із 22 обраних), заступник сільського голови Олександр Родик, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету сільської ради Ігор Дроздович, секретар сільської ради Олена Ляхова, начальники відділів апарату виконавчого комітету сільської ради, представники базових підприємств, представники ПП «Бурякорадгосп цукрокомбінату імені Халтуріна», громадськість села.

   На початку пленарного засідання сільський голова Віктор Котенко привітав з днем народження старосту Білухівського старостинського округу Аллу Бойченко, побажавши усіх гараздів та здійснення задумів.

Фото без опису  На сесійне зібрання, за домовленістю сторін, прибули представники компанії Нафтогазу, які обрали саме Мартинівську сільську раду для проведення першої в їх компанії Презентації своєї роботи та партнерських відносин з територіальними громадами. У своєму виступі  начальник відділу регіонального розвитку АТ «Укргазвидобування» Віталій Чудак інформував про перерахований ними дохід у державний бюджет, про видобуток 13,5 млн. газу у 2020 році,  про систему корпоративної соціальної відповідальності, про заходи компанії щодо протидії COVID 19. Конкретно зупинився про виробничі об’єкти та проєкти на території Мартинівської сільської ради.Фото без опису Так, починаючи з 2017 року завдяки спільній співпраці було проведено капітальний ремонт Мартинівського сільського будинку культури та будівництво майданчика дозвілля на суму 2,4 млн. грн., капітальний ремонт будинку культури, амбулаторії та бібліотеки в с. Білухівка на суму 2,1 млн. грн., капітальний ремонт Мартинівської АЗПСМ на суму 250 тис.грн., відновлення 1 км водогону в с. Білухівка по вул. Першотравневій, облаштування ІТ – класу у опорному закладі «Мартинівська загальноосвітня школа I-III ступенів» та ряд інших заходів.

Фото без опису   У ході заслуховування інформації генеральний директор ПСП «Орач» Олег Бегмат,  депутат сільської ради Юрій Шраменко та представники громадськості села зауважили, що під час проведення видобувних робіт компанією «Нафтогаз» на території Мартинівської сільської ради виникають ряд небажаних ситуацій, які впливають  на життєдіяльність села, н-д: лопаються стіни житлових будинків, зникає вода в колодязях та криницях, міліють річки. На що Віталій Чудак відповів, що зауваження, висловлені на зібранні, почуті, взяті на контроль, шляхи їх уникнення та вирішення будуть вживатися в роботі компанії максимально.

 Фото без опису  Робота сесії продовжилась розглядом бюджетних питань. Начальник фінансового відділу Юлія Думенко виступила з питаннями, які  стосувалися внесення змін до бюджету Мартинівської сільської ради та спрямування залишку коштів освітньої субвенції та субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами. Крім того, Юлія Юріївна виступила про затвердження Положення про резервний фонд бюджету Мартинівської сільської територіальної громади та внесла на розгляд депутатів для їх затвердження Програму якісного медичного обслуговування населення Мартинівської сільської ради на 2021-2022 роки та Програму забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів технічними засобами для використання в побутових умовах на 2021-2022 роки.

Фото без опису  Наступною до слова була запрошена начальник управління правового та кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету сільської ради Ірина Сущенко. Вона внесла на затвердження депутатів розпорядження сільського голови  та опис посвідчення старости старостинського округу Мартинівської сільської ради. В ході інформування Іриною Анатоліївною про затвердження ряду Програм, які були розроблені нею згідно чинного законодавства та оприлюднені на офіційному сайті ТГ у 10-ти денний термін, депутат сільської ради Юрій Шраменко запитав, чи брали участь у розробленні сільських Програм та Порядку призначення за конкурсом керівників закладів культури, які належать до комунальної власності Мартинівської сільської ради Карлівського району Полтавської області, депутати сільської ради – члени постійних комісій. І чи розглядали вони ці питання на зібраннях профільних комісій, що  передують засіданню сесії сільської ради ? На що Ірина Сущенко відповіла, що згідно ст.. 47 ЗУ «Про місцеве самоврядування», Фото без описуорганізація роботи постійної комісії ради покладається на голову комісії. Голова комісії скликає і веде засідання комісії, дає доручення членам комісії, представляє комісію у відносинах з іншими органами, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, а також громадянами, організує роботу по реалізації висновків і рекомендацій комісії. Після оприлюднення на вебсайті громади Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, що належить до комунальної власності Мартинівської сільської ради, Програми культурно-мистецьких заходів на 2021 рік, Програми надання безоплатної правової допомоги населенню Мартинівської сільської ради на 2021-2025 роки, Програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Мартинівської сільської ради Полтавської області на 2021-2023 роки, жоден депутат не звернувся до апарату виконавчого комітету із зауваженням чи пропозицією щодо удосконалення чи внесення змін до вищевказаних Програм, а тому вони були внесені на розгляд сесії Фото без описусільської ради без розгляду їх на відповідних постійних комісіях сільської ради. За пропозицією Юрія Шраменка та прийнятим одноголосним рішенням депутатського складу сільської ради, вищевказані Програми рекомендовано перенести для затвердження на наступну чергову сесію Мартинівської сільської ради з попереднім їх розглядом на профільних комісіях.  

  Потому депутати прийняли рішення щодо безоплатного прийняття в комунальну власність Мартинівської сільської ради двох водонапірних веж Рожновського, водогону,  артезіанської свердловини та передачу їх на баланс і в оперативне управління КП «Халтуринське госпрозрахункове сільське комунальне підприємство».

Фото без опису  Також на засіданні було розглянуто ряд земельних питань та заяви громадян щодо надання дозволів на розробку проектів землеустрою, надання земельних ділянок у власність у межах та за межами населених пунктів, надання земельних ділянок  для сінокосіння, випасання, городництва, продовження термінів договорів, та інше. Деякі заяви громадян залишились без задоволення через ряд причин, які озвучила начальник земельного відділу апарату виконавчого комітету сільської ради Ольга Думенко.

  Далі депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України та Головного Управління держгеокадастру у Полтавській області по питанню  ліквідації відділу Держгеокадастру у Карлівському районі.

 Фото без опису У «Різному» розглянули письмову заяву депутата Мартинівської сільської ради Світлани Головко з приводу передачі земельних ділянок громадян іншим особам. Роз’яснення з даного питання надав заступник Мартинівського сільського голови Олександр Родик, як екс голова Варварівської сільської ради, та начальник земельного відділу апарату виконавчого комітету Ольга Думенко.

 Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь