A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Шодо процедури отримання громадянами України у власність земельної ділянки до 2.0 га для ведення особистого селянського господарства.

Дата: 15.04.2021 14:55
Кількість переглядів: 1110

 

   Фото без опису         Мартинівська ОТГ  повідомляє, що  процедура отримання громадянами України у власність земельної ділянки до 2.0 га для ведення особистого селянського господарства  визначена  Земельним кодексом України (ЗКУ).

            Пунктом 6 статті 118  ЗКУ встановлено, що громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки  із земель державної або комунальної власності  для ведення  особистого селянського господарства  повинні подати  клопотання до

відповідного органу місцевого самоврядування. У клопотанні зазначається цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки.

            Мартинівська ОТГ звертає увагу, що не можуть вважатися графічними матеріалами, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки, якщо на даних графічних матеріалах зазначені графічні межі території села (сіл), до складу  яких входять  окремі земельні ділянки, а не конкретно  визначена земельна ділянка, яку громадянин  прагне отримати у власність.

            Не зазначення  місця розташування земельної ділянки є порушенням порядку звернення та відповідно підставою для відмови в наданні земельної ділянки через її фактичну відсутність.

            Крім того, пошук такої ділянки до повноважень ради не віднесено (постанова  Верховного Суду України від 23.01.2018 р. (справа №369/3184/14-а)).

            Мартинівська ОТГ  просить врахувати вищезазначене  при зверненні до ОТГ. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь