A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мартинівська сільська громада
Полтавський

Про схвалення проєкту «Облаштування харчоблоку та капітальний ремонт даху та стін Опорного закладу «Мартинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Карлівської районної ради Полтавської області

Дата: 02.07.2021 08:46
Кількість переглядів: 1405

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

МАРТИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

РІШЕННЯ

 

29 червня 2021 року                                                    № 55/2021

Про схвалення проєкту «Облаштування харчоблоку

та капітальний ремонт даху та стін будівлі

Опорного закладу «Мартинівська загальноосвітня

школа І-ІІІ ступенів» Карлівської районної ради

Полтавської області

 

Згідно з ч.7 ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі» придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена у пунктах 1 та 2 частини першої статті 3 вказаного Закону, здійснюється без застосування порядку проведення спрощених закупівель, встановленого Законом, у разі якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб'єктом господарювання за наявності зокрема такого випадку як: існує необхідність захисту прав інтелектуальної власності. У разі здійснення закупівлі у випадках, передбачених цією частиною, замовник обов’язково оприлюднює в електронній системі закупівель відповідно до статті 10 цього Закону звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

          У зв’язку з тим, що на харчоблоці тривалий час не проводився  капітальний ремонт, сантехнічне обладнання вийшло з ладу і  не придатне до використання, назріла невідкладна потреба виконання капітального ремонту та перепланування залу приготування їжі, заміна технологічного обладнання, вентиляційної системи, стін, стелі.

При проведенні заходів з підготовки школи до нового навчального року  потрібно враховувати першочергові вимоги, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та дотримання законодавчих регуляторних документів, а саме Закону України № 771 «Про основні засади і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» (ст.20, 21); наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). 

          У ході проведення ремонтних робіт буде здійснено заміну технологічного обладнання, внутрішніх мереж електроживлення та електроосвітлення, дверей, опорядження стін і стелі, підлоги, відновлення санвузла, системи вентиляції, закупівлю меблів та ін.

Мета проєкту – створення умов для повноцінного, якісного харчування учнів, які навчаються у Опорному закладі «Мартинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Карлівської районної ради Полтавської області».

Реалізація проєкту вирішить проблему відновлення та модернізації конструкції приміщення їдальні, поліпшить експлуатаційні показники, покращить обладнання будівлі в зв`язку з її фізичною зношеністю та руйнуванням, забезпечить санітарно – гігієнічні норми навчально-виховного процесу та організації харчування дітей. Дасть змогу створити сучасні умови для перебування та харчування дітей у закладах освіти, шляхом облаштування та впровадження сучасних технологій в галузі харчування.

Державна політика України в сфері енергозбереження практично не охоплює освітні заклади, хоча підвищення енергоефективності будівлі являється одним із основних напрямків, які здатні забезпечити значну  економію енергоресурсів за рахунок зменшення теплових втрат, що в свою чергу приведе до зниження витрат теплової енергії для опалення будівлі школи.

Основна проблема проекту, яка потребує невідкладного вирішення - це гостра необхідність для того, аби заклад мав змогу виконувати свою пряму функцію у відповідності до освітніх стандартів та був комфортним, затишним.

Актуальність даного проекту полягає в оснащенні навчального закладу енергозберігаючими заходами, що призведе до створення належних умов: «тепла школа – запорука здоров'я – здорова нація».

Проект по заміні вікон та дверей, ремонт підлоги, внутрішнє опорядження, ремонт цоколя, вимощення, придбання електрообладнання, ремонт електроосвітлення в їдальні школи значно покращить існуючий стан, забезпечить енергозбереження та дотримання  температурного режиму, і як наслідок, збереження здоров'я учнів та працівників школи.

Перелік заходів проекту:

1. Проведення відбору підрядної організації для виконання капітального ремонту їдальні школи.

2. Укладання договору з підрядною організацією на проведення ремонтних робіт.

3. Проведення капітального ремонту їдальні: заміна вікон та дверей, ремонт підлоги, внутрішнє опорядження, ремонт цоколя, вимощення, придбання електрообладнання, ремонт електроосвітлення.

4. Проведення капітального ремонту даху.

5. Приймання робіт та оформлення відповідних документів про здачу об'єкта.

6. Інформаційний супровід проєкту.

Очікувані результати проекту:

У ході реалізації проєкту «Облаштування харчоблоку та капітальний ремонт даху і стін будівлі Опорного закладу «Мартинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів» Карлівської районної ради Полтавської області  з проведенням комплексної термомодернізації та створенням нового освітнього безперешкодного простору Мартинівського ЗЗСО (опорний заклад) за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 14 с. Мартинівка, Карлівського району Полтавської області» заплановано ряд заходів:

-        Створення робочої групи з реалізації Проєкту. Проведення інформаційної кампанії про початок реалізації проєкту.

-        Проведення тендерних процедур, визначення виконавця робіт, укладання з ним договору.

-        Підготовчі заходи (укладання договорів про авторський і технічний нагляд, отримання дозволу на виконання будівельних робіт).

-        Ремонтно-будівельні роботи: будівлі навчальних корпусів (капітальний ремонт  вимощення; капітальний ремонт покриття дахів корпусу будівлі з водостоками;   утеплення фундаментів, цоколя, стін, перекриття; часткова заміна віконних та дверних прорізів, які не відповідають сучасним нормам і вимогам; створення нового освітнього простору через завершення облаштування; капітальний ремонт існуючих внутрішніх санітарно-технічних систем водомережі, каналізації, опалення та вентиляції, з відновленням водомереж в класах; улаштування в будівлі технічних засобів для маломобільних груп; санітарних вузлах, харчоблоці; відновлення роботи; заміна обладнання на харчоблоці та в обідньому залі); вулична вбиральна (стяжка будівлі; підсилення фундаментів; улаштування вимощення).

-        Уведення в експлуатацію. Проведення інформаційної кампанії за результатами реалізації проєкту.

Проєкт будівництва в одну чергу. Зважаючи на значну вартість та об’єми робіт  передбачається реалізація проєкту протягом 2021-2022 років. Пускові комплекси не передбачені. Клас наслідків (відповідальності) - СС2 - середні наслідки.

У  результаті проведення будівництва основні несучі конструкції будівлі не порушуються. Експлуатаційна надійність будинку покращується. Термін експлуатації будівлі – 50 років. Технологічні рішення освітнього закладу удосконалюються.

  1. Кількісні та якісні показники результативності проєкту.  Кількісні показники згідно з технічним завданням
    1. Будівництво, модернізація (капітальний ремонт, реконструкція) будівель/ приміщень навчальних закладів та установ: 1 об'єкт
    2. Оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти: 1 закладів
    3. Кількість придбаного обладнання для харчоблоку: 18 одиниць
    4. Кількість комплектів меблів для їдальні: 27 одиниць

інші кількісні показники

  1. Заміна віконних блоків: 62шт.
  2. Заміна дверних блоків: 57шт.
  3. Площа утеплення стін : 854,3м2
  4. Площа відремонтованого даху: 482м2

Якісні показники згідно з технічним завданням

  1. Перехід до якісно нового рівня освіти на основі нових інформаційних технологій, покращення матеріально-технічного стану навчальних закладів, створення інклюзивного простору, забезпеченням енергозбереження та енергоефективності освітніх закладів, підвищення  рівня ЗНО учнів освітніх закладів.

Загальний бюджет проєкту

 

 

 

Заходи за проєктом

 

 

Загальна вартість, тис. грн

Джерела фінансування, тис. грн

у 1 бюджетному році

у 2 бюджетному році

у 3 бюджетному році

 

ДФРР

місцевий бюджет

інші джерела

 

ДФРР

місцевий бюджет

інші джерела

 

ДФРР

місцевий бюджет

інші джерела

Проведення тендерних процедур, укладення договорів, підготовчі роботи

 

 

 

 

 

0

 

 

0

 

 

0

 

 

0

 

 

0

 

 

0

 

 

0

Проведення ремонтно- будівельних робіт

16624,983

14 962,485

1662,498

0

0

0

0

 

 

 

Введення в експлуатацію

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

Разом

16624,983

14 962,485

1662,498

0

0

0

0

0

0

0

 

Очікувані джерела фінансування проєкту

 

 

Джерела фінансування

 

Сума, тис. грн

 

Частка у % від загального обсягу фінансування проекту

 

1. Фінансування з ДФРР

 

14 962,485

 

90%

 

2. Фінансування з місцевого бюджету

 

1662,498

 

10%

 

3. Фінансування за рахунок інших джерел

 

0

 

0%

 

Загальний обсяг фінансування

 

16624,983

 

100%

 

Виконавчий комітет Мартинівської сільської ради

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити зведений кошторисний розрахунок у сумі 16624,983 тис. грн (додається).
  2. Надати  експертний звіт на розгляд чергової сесії (додається).
  3. Винести на розгляд чергової сесії сільської ради проєкт «Облаштування харчоблоку та капітальний ремонт даху та стін будівлі  Опорного закладу «Мартинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Карлівської районної ради Полтавської області.

 

 

Сільський голова                                               В.І. Котенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь