Мартинівська сільська громада
Полтавський

Протокол

Дата: 01.09.2021 11:45
Кількість переглядів: 482

МАРТИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОГО РАЙОНУ

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

 

ПРОТОКОЛ №9

засідання виконавчого комітету

від 27 серпня  2021 року

    

     На засідання виконавчого комітету присутні 13 членів виконкому (список додається). Відсутні 10 (Котенко В.І., Якименко Н.О., Данець Т.М., Сущенко І.А., Озаров В.М., Поправка О.А., Герасименко Л.В.., Супрун Н.М., Таценко Є.М., Панасенко Н.В.).

     Вів засідання заступник Мартинівського сільського голови Родик О.А..

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

  1. Про розгляд і схвалення прогнозу бюджету Мартинівської сільської територіальної громади на 2022-2024 роки (код бюджету 16567000000).
  2. Про підготовку об`єктів комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий  період  2021-2022 років.
  3. Про  стан готовності закладів освіти Мартинівської сільської ради до нового 2021-2022 навчального року.
  4. Про проведення традиційного відкритого турніру Мартинівської громади з футболу, присвяченого пам’яті учасника АТО Дмитра Барвіна.
  5. Про надання статусу дитини-сироти.
  6. Про  встановлення  опіки над дитиною – сиротою.
  7. Про визначення потреби спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на  проектні, будівельно-ремонтні роботи,  придбання  житла та приміщень для розвитку сімейних та  інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових  будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа при виконавчому комітеті Мартинівської сільської ради.
  8. Про затвердження рішення комісії з питань захисту прав дитини та надання дозволу матері малолітнього спадкоємця Ляпоті О.О. на  укладення договору про поділ спадкового майна в натурі від його імені.
  9. Про організацію та проведення на території Мартинівської сільської ради  призову громадян України на строкову військову службу у вересні – жовтні  2021 року.
  10. Про надання дозволу на встановлення електроогорожі.
  11. Про присвоєння поштової адреси нежитловому приміщенню.
  12. Про присвоєння поштової адреси нежитловому приміщенню.
  13. Про присвоєння поштової адреси нежитловому приміщенню.
  14.  Різне.

 

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

СЛУХАЛИ: Про розгляд і схвалення прогнозу бюджету Мартинівської сільської територіальної громади на 2022-2024 роки (код бюджету 16567000000).

ДОПОВІДАЛА: начальник фінансового відділу Думенко Юлія Юріївна (інформація додається).

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про підготовку об`єктів комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий  період  2021-2022 років.

ДОПОВІДАВ: Чернега М.О., директор КП «Халтуринське ГСКП», який відмітив, що в цілому підготовка до зими практично завершена. З проблемних питань заготівля необхідної кількості дров (питання вирішується), придбання брикетів для твердопаливних котлів, а також придбання відвалу для розчистки снігу з автодоріг.

ВИСТУПИЛИ: Гречко Т.С., начальник відділу освіти, культури та спорту, яка доповіла про стан готовності до зими закладів, що знаходяться в компетенції відділу, а це школи, клубні заклади, дитячий садок. Всі вони практично підготовлені, або ж роботи в стадії завершення.

Родик О.А., заступник сільського голови, відмітив, що найближчим часом буде проведено монтаж твердопаливного котла в новій адмінбудівлі сільської ради. Від буде опалювати і приміщення АЗПСМ, що дасть змогу значно скоротити видатки субвенції, що передається з сільського бюджету на її утримання Карлівському ЦПМСД. Стосовно придбання відвалу рекомендував Чернезі М.О. повторно подати бюджетний запит на розгляд профільних постійних комісій та сесії сільської ради.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про  стан готовності закладів освіти Мартинівської сільської ради до нового 2021-2022 навчального року.

ДОПОВІДАЛА: Гречко Т.С., начальник відділу освіти, культури та спорту, яка розповіла про проведені роботи в освітніх закладах, а також про те, що робиться зараз та буде зроблено в найближчій перспективі. Наголосила на проблемі шкільних їдальнь, які не відповідають нинішнім вимогам. Ознайомила членів виконкому з проектом рішення.

ВИСТУПИЛИ: Прощенко В.В., який наголосив на проблемі протипожежної безпеки шкільних приміщень, а також забезпечення шкіл ноутбуками на випадок введення дистанційного навчання.

Гречко Т.С., яка відповіла, що всі школи будуть забезпечені ноутбуками згідно поданих заявок. Питання пожежної безпеки вивчається.

Бойченко А.М., староста Білухівського старостинського округу, яка вкотре звернулась з пропозицією відновити півставки заступника директора з виховної роботи та виділити кошти на роботу гуртків при Білухівській гімназії.

Гречко Т.С., яка відповіла, що все вищеназване фінансується за рахунок коштів державної дотації. Як пояснили в департаменті освіти ОДА, кошти місцевого бюджету витрачати на ці цілі заборонено. Якщо це питання якось буде врегульовано і воно не суперечитиме законодавству відділ освіти обов’язково проситиме кошти в місцевому бюджеті для відновлення роботи гуртків.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про проведення традиційного відкритого турніру Мартинівської громади з футболу, присвяченого пам’яті учасника АТО Дмитра Барвіна.

ДОПОВІДАЛА: Гречко Т.С., начальник відділу освіти, культури та спорту,  яка повідомила про започаткування проведення традиційного відкритого футбольного турніру з футболу, присвяченого пам’яті учасника АТО Дмитра Барвіна. Таку пропозицію вніс депутат Мартинівської сільської ради Віктор Нікітін, який обіцяв організувати збір призового фонду підприємцями, який буде потім передано родині загиблого бійця.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про надання статусу дитини-сироти.

ДОПОВІДАЛА: Михайленко О.В., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про  встановлення  опіки над дитиною – сиротою.

ДОПОВІДАЛА: Михайленко О.В., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про визначення потреби спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на  проектні, будівельно-ремонтні роботи,  придбання  житла та приміщень для розвитку сімейних та  інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових  будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа при виконавчому комітеті Мартинівської сільської ради.

ДОПОВІДАЛА: Михайленко О.В., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про затвердження рішення комісії з питань захисту прав дитини та надання дозволу матері малолітнього спадкоємця Ляпоті О.О. на  укладення договору про поділ спадкового майна в натурі від його імені.

ДОПОВІДАЛА: Михайленко О.В., яка ознайомила присутніх з проектом рішення.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про організацію та проведення на території Мартинівської сільської ради  призову громадян України на строкову військову службу у вересні – жовтні  2021 року.

ДОПОВІДАЛА: Ляхова О.Ю., секретар сільської ради, яка повідомила про основні заходи щодо організації та проведення на території Мартинівської сільської ради  призову громадян України на строкову військову службу у вересні – жовтні  2021 року.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на встановлення електроогорожі.

ДОПОВІДАВ: Дроздович І.А., секретар виконкому, який ознайомив присутніх з заявою гр. Кучеренка М.Ф., мешканця с. Білухівка, який просив дати дозвіл на встановлення на земельній ділянці електроогорожі для випасання ВРХ. Оскільки він не є власником чи одноособовим орендарем вказаної ділянки, а дане питання не належить до компетенції виконавчого комітету, вніс пропозицію вирішити дане питання на зборах співорендарів земельної ділянки з метою запобігання виникнення конфлікту і за результатами обговорення прийняти на зборах рішення – надати йому дозвіл чи ні.

ВИСТУПИЛА: Бойченко А.М., яка пообіцяла сприяти в проведенні зборів орендарів за участю депутатів сільської ради від Білухівського старостинського округу.

ВИРІШИЛИ: рішення додається.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Про присвоєння поштової адреси нежитловому приміщенню.

ДОПОВІДАВ: Дроздович І.А., секретар виконкому, який повідомив, що до виконкому Мартинівської сільської ради надійшло 3 заяви від мешканців с. Мар’янівки, які просили надати їм поштові адреси на частини ангару, які вони отримали при розпаюванні майна ПСП «Хлібороб» в 2007 році з метою оформлення технічної документації та права власності на свої частки.

ВИСТУПИВ: Жмурко П.Я., який відмітив, що всі три заявники просять становити різну адресу на єдину будівлю, що певно буде порушенням законодавства. Вніс пропозицію зняти дані питання з розгляду і рекомендувати заявникам для вирішення питання звернутися в Бюро технічної інвентаризації для отримання висновків про можливість поділу зазначеної будівлі та виготовлення матеріалів поділу. В разі отримання позитивних висновків БТІ ми можемо пізніше повернутись до розгляду цього питання.

ВИРІШИЛИ: зняти питання з порядку денного та розгляду. Доручити виконавчому апарату підготувати відповідь заявникам.

ГОЛОСУВАЛИ: одноголосно.

 

Головуючий подякував всім за роботу і оголосив засідання закритим.

 

 

 

    Головуючий на засіданні

    Заступник сільського голови                         О.А. Родик

 

    Протокол вів

    Секретар виконкому                                      І.А. Дроздович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь